Kuće

Vlastita kuća san je svih, a oni koji su vlasnici iste nerijetko nisu svjesni koliko su sretni. Kuća velika ili mala, prizemnica, dvokatnica, sa ili bez podruma i potkrovlja naš je dom i mjesto kojem se uvijek vraćamo. Ne čudi činjenica da svatko želi urediti kuću na svoj način i prilagoditi ju svojim potrebama. Iz toga proizlazi ta sva raznolikost, boja, oblika, visina i dimenzija kuća. Kuće ako bismo ih išli kategorički razvrstavati svrstali bismo u nekoliko osnovnih stilova i načina izgradnje.

Povezane kategorije:

Montažne kuće

Gradnja montažne kuće u posljednje se vrijeme sve više prakticira na našim prostorima. Brzina izgradnje, veliki odabir tipskih modela i još neke pogodnosti razlog su zašto sve više obitelji gradi montažnu kuću

Drvene kuće

Drvene kuće tradicionalni su način izgradnje prisutan već stoljećima, kombinacijom modernih tehnologija i mogućnosti drvene kuće u potpunosti mogu konkurirati klasičnim zidanim kućama.

Niskoenergetske kuće

Prema definiciji niskoenergetske kuće su one čiji je sustav termoizolacije koncipiran tako da ne troši više od 40 Kwh/m2. godišnje

Obiteljske kuće

Vrste obiteljskih kuća i načini gradnje obgiteljske kuće.

Gradnja kuće

Gradnja kuće dosta je dugotrajan proces, te zahtjeva planiranje, promišljanje i kompromis. Pokušat ćemo Vas informirati o osnovnim stvarima koje bi morali znati prilikom gradnje kuće.