Četvrtak, 06 listopada, 2022

Dvorište

Dvorište je kod mnogih poprilično zanemarena tema, kupovina ili gradnja kuće u centar pažnje stavlja sam objekt naravno, ali kasnije dolaze i ostali detalji dvorište, vrt, okućnica, ulica, susjedstvo . . .

Iz unutrašnjosti doma, vaš će pogled na vanjski svijet biti ujedno i pogled na dvorište. Dvorište može biti samo skupa slika za gledanje, ali i oličenje vašeg načina života, dakle pažljivo uređen prostor kao što su uređene i prostorije u kući.

Povezanost između unutarnjeg i vanjskog prostora može se postići i najmanjim stvarima kao što su posude za cvijeće, pločice na terasi. Ako dvorište služi samo za gledanje, a takvih je zaista malo u njemu bi trebalo prevladavati ukrasno bilje i cvijeće koje uljepšava okućnicu tijekom cijele godine. Izgledu svakog dvorišta doprinosi pravilno omeđivanje, kvalitetno popločavanje, vrtne klupe, kipovi, posude za biljke i sva ostala betonska galanterija kao i vanjska rasvjeta.

Važno je da prilikom uređenja dvorišta vodite brigu o stilu svoje kuće i njene unutrašnjosti pa pokušajte uskladiti opremu i zelenilo u dvorištu s ostatkom kuće. Pravilnim planiranjem trebalo bi postići i više od ravnoteže između kuće i dvorišta. Dvorište bi trebalo postati prostor u kojem se nastavlja obiteljski način života, ali na otvorenom.