Spavaće sobe

Slikovito rečeno, spavaće sobe bi trebale biti odmarajuće, ugodne i opušteno intimne. Ako Vam se čini da znate što će pružiti ugodnost, odlučno i hrabro pristupite realizaciji svojih ideja, jer će ugođaj prostorije u tom slučaju biti autentičniji, nego kad biste obuzdavali svoje stvaralačke porive i uredili sobu u nedorečenom i bezličnom stilu, koji obiluje kompromisima.

Na tržištu je moguće pronaći komplete za spavaće sobe sastavljene obično od velikog kreveta, noćnih ormarića i velikog ormara i/ili komode, ponekad je moguće napraviti neku kombinaciju ormara i ostatka namještaja, a dosta ljudi kupuje krevet i madrac za spavaću sobu odvojeno od ostatka namještaja.

Mnogima spavaća soba nije bitan dio interijera i ne posvećuju mu znatnu pažnju najviše iz razloga jer je riječ o intimnom prostoru kojeg posjetitelji i gosti najčešće ne vide, no ima i onih koji spavaću sobu pretvaraju u pravu malu wellnes oazu s velikim balkonom, posebnom kupaonicom i velikim walk in ormarom, no kao i u svemu kada je u pitanju uređenje interijera, prvenstveno se ovdje vodi računa o prostoru kojim se raspolaže i budžetu koji nam je na raspolaganju.

Prednost spavaće sobe je i da se može prilagoditi svakom stilu i ukusu, bilo da je riječ o klasičnom, modernom, rustičnom stilu. Ono što je važno je da se namještaj uklapa u prostor i da se osjećate ugodno i opušteno u svom spavaćem prostoru. Namještaj za spavaće sobe može se kupiti gotov, kao i prilagođen prema vašim specifičnim zahtjevima. Spavaće sobe mogu se dati izraditi i po narudžbi i mjeri, mnogi stolari lako će izraditi namještaj po vašim idejama i željama od dostupnih materijala kojih danas ne nedostaje.

Spavaća soba je mjesto gdje se odmaramo i regeneriramo. Spavaća soba bi trebala biti udobna i mirna, to je prostor koji treba biti ugodan i opuštajući, kako bi se osiguralo kvalitetno spavanje.

U spavaćoj sobi se treba osjećati sigurno i udobno. To se postiže pravilnim odabirom namještaja, boja zidova i svjetla. Namještaj treba biti praktičan, a boje trebaju biti neutralne kako bi se osiguralo opuštajuće okruženje.

Svjetlo je također važno za spavaću sobu. Potrebno je imati dovoljno svjetla za čitanje i rad, ali treba izbjegavati prejako svjetlo koje može ometati spavanje. Raspored svjetla treba biti takav da omogućuje prilagodbu potreba pojedinca.

Osim toga, spavaća soba treba biti dobro prozračena kako bi se osiguralo svježi zrak. To se može postići otvorenjem prozora tijekom dana ili korištenjem ventilatora.

Kvalitetan san je važan za dobro zdravlje i dobro raspoloženje. Zato je važno da spavaća soba bude ugodna i opuštajuća, kako bi se osiguralo kvalitetno spavanje. U svakom slučaju, kvaliteta spavanja je jedna od najvažnijih stvari u svakodnevnom životu, te je bitno da spavaća soba bude mjesto u kojem se osjećamo ugodno i sigurno.

radne sobe

Radne sobe

Radna soba uvijek je dobrodošla prostorija u svakom domu bez obzira čime se bavili i kako ju koristili. Tijekom pandemije…

Blagovaonice

Blagovaonica kao i što samo ime govori trebala bi biti prostorija u kojoj se blaguje tj. jede. Međutim rijetki su…
dnevna soba

Dnevna soba

Obiteljske potrebe razlikuju se od obitelji do obitelji tako se i veličine i izgled dnevne sobe prilagođava obiteljskim potrebama i…
spavaća soba

Spavaće sobe

Slikovito rečeno, spavaće sobe bi trebale biti odmarajuće, ugodne i opušteno intimne. Ako Vam se čini da znate što će…

Dječje sobe

Dječje sobe su posebni prostori u kojima se djeca osjećaju sigurno i ugodno. One su mjesto za igru, učenje i…
kupaonice

Kupaonice

U uređenju stana, kupaonica je tokom godina doživjela velike promjene. Čovječanstvo nije oduvijek vodilo toliko brige o higijeni kao danas,…
kuhinja

Kuhinja

Kuhinja je prostorija nastala iz naslijeđene tradicije ognjišta i okupljanja svih članova obitelji. Danas, uz više ili manje naslijeđenu tradiciju, kuhinje…