Drvene kuće

Drvene kuće višestoljetnom gradnjom dokazale su svoju isplativost i postojanost te pokazale svoje mogućnosti. Neke stoje već više od 100 godina otporne na potrese i razne vremenske uvijete. Današnji standardi i načini gradnje, drvene kuće su gotovo izjednačile s klasičnim objektima po pitanju energetske učinkovitosti i brzine izgradnje.

Drvene kuće od trupaca promjera 25-45cm u potpunosti izrađene od prirodnih materijala, i posebno odabranog drveta smreke, posebnost su u ponudi na domaćem tržištu. Ove rukom izrađene drvene kuće izrađuju se od trupaca raznih debljina ovisno o vašim željama, a maksimalna debljina trupca može biti 45cm. Ovakve drvene kuće pogodne su kao vikend kuće ili kao kuće za svakodnevni život.

Drvo je poznati izolator tako da zvučno toplinska izolacija ovog objekta ne zaostaje za nekim drugim materijalima i termoizolacijskim svojstvima drugih objekata. Drvo nakon obrade i slaganja zidova se tretira bezbojnim alkatima na bazi vode kako drvo ne bi upijalo vlagu, a završni sloj laka je po izboru naručitelja. Ovaj način gradnje potvrdio se u ispitivanjima na udar vjetra te se ovakve kuće mogu bez ikakvih problema nositi s udarima vjetra jačima od 200 km/h. Način slaganja i konstrukcija jamče postojanost i kod najjačih potresa ili pomicanja tla. Svaka kuća radi se po željama naručitelja, a cijena se formira po tlocrtu koji se napravi po vašim željama

Tvrtka WOODMAR prva je u ovom dijelu Europe koja se bavi gradnjom ovakvih drvenih kuća od ručno obrađenih trupaca promjera 20 do 45 cm. O čemu svjedoči nekoliko izvedenih objekata koje smo do sada radili za naše zadovoljne investitore..

Svakoj kući i njezinom vlasniku pristupa se na individualan način pa se sa pravom može reći da je svaka kuća jedinstvena i unikatan rad. Drvena kuća Woodmar kuća je s potpisom i gotovo doživotnom garancijom.

Selekciju i izbor trupaca radimo proteklih desetak godina čime jamčimo kvalitetu zidova od kojih će se graditi kuća. Sa trupaca se skida samo kora kako bi se zadržao prirodan izgled drveta i trupca. Kora se skida ručno i maklja kao nekada. Završna obrada trupca također je ručna i izrada cijele kuće u potpunosti je ručni rad. Zidovi izrađeni od trupaca promjera 20 do 45 centimetara pružaju visokokvalitetna izolacijska svojstva stoga se koristi mala količina energije za zagrijavanje prostora zimi i hlađenje ljeti.

Woodmar drvene kuće mogu se klasificirati kao:
• zdrav stambeni prostor
• antialergijska sredina
• ekološki objekti
• niskoenergetske kuće
• samoregulativne po pitanju vlage i temperature
• lijepo dizajnirane
• u skladu s prirodom

drvene kuce hrvatska

Povezane kategorije:

Montažne kuće

Gradnja montažne kuće u posljednje se vrijeme sve više prakticira na našim prostorima. Brzina izgradnje, veliki odabir tipskih modela i još neke pogodnosti razlog su zašto sve više obitelji gradi montažnu kuću

Drvene kuće

Drvene kuće tradicionalni su način izgradnje prisutan već stoljećima, kombinacijom modernih tehnologija i mogućnosti drvene kuće u potpunosti mogu konkurirati klasičnim zidanim kućama.

Niskoenergetske kuće

Prema definiciji niskoenergetske kuće su one čiji je sustav termoizolacije koncipiran tako da ne troši više od 40 Kwh/m2. godišnje

Obiteljske kuće

Vrste obiteljskih kuća i načini gradnje obgiteljske kuće.

Gradnja kuće

Gradnja kuće dosta je dugotrajan proces, te zahtjeva planiranje, promišljanje i kompromis. Pokušat ćemo Vas informirati o osnovnim stvarima koje bi morali znati prilikom gradnje kuće.

Pametne kuće

Pametne kuće su domovi koji su opremljeni različitim tehnološkim uređajima i sistemima koji omogućavaju automatizaciju i udobnost za stanare.