Terase i balkoni

Gotovo svaka kuća i stan posjeduju balkon ili terasu. Kako je čovjeku izuzetno važna ugoda i mogućnost opuštanja nerijetko ljudi posebnu pažnju posvete upravo opremanju ovog prostora. Kod samog razmišljanja o terasi vodite računa da ona svakako bude smještena naravno ako je to moguće na južnoj strani objekta jer ćete tako osigurati maksimalnu učinkovitost i iskoristivost terase ili balkona tijekom cijele godine.

Oko viška sunca se ne treba previše zamarati važno je da nas grije i omogućuje nam da se opustimo na otvorenom prostoru, a ako ga je previše uvijek možemo postaviti suncobran ili tendu, a obično je terasa ili balkon i natkriven krovnom konstrukcijom ili gornjim katom objekta.

Kako je terasa prvenstveno mjesto za odmor bilo bi dobro da je i uređena tako da svojim izgledom dodatno stimulira i pospješuje osjećaj udobnosti. Oduvijek je čovjek vezan uz prirodu tako da ćete korištenjem prirodnih materijala sigurno postići prirodni ambijent ili bar osjećaj takvog ambijenta.

Za lijepu i opuštajuću terasu ili balkon nije Vam potrebno puno prostora, već i na manjim balkonima moguće su sitne izmjene kojima ćete znatno unaprijediti izgled vašeg balkona. Vlasnici većih krovnih površina i većih terasa i balkona mogu izvesti gotovo sve što požele, a kao dokaz toga evo i nekoliko fotografija moderno uređenih balkona i terasa.