PVC stolarija

PVC stolarija posljednja dva desetljeća otkako se pojavila na tržištu, ugrađuje se u sve više prostora radi svojih termodinamičkih svojstava i omjera cijene i kvalitete. PVC stolarija popularna je i zbog svoje otpornosti na vlagu, toplinu i hladnoću, što je čini idealnim odabirom za prozore i vrata koja su izložena vanjskim utjecajima. PVC stolarija, prozori i vrata su laki za održavati i čistiti, što ih čini pogodnima za svakodnevnu upotrebu. PVC prozori i vrata su također otporni na koroziju i truljenje, što ih čini dugotrajnima.

PVC stolarija dizajnirana je tako da smanjuje buku koja dolazi izvana, što ih čini pogodnima za ljude koji žele smanjiti buku u svom domu ili zgradi.

U svakom slučaju, PVC stolarija je dugotrajna, energetski učinkovita i estetski privlačna alternativa tradicionalnim drvenim prozorima i vratima. Međutim, kao i svaka druga vrsta prozora i vrata, PVC prozori i vrata zahtijevaju redovitu održavanost i čišćenje kako bi se održala njihova funkcionalnost i izgled.

Bilo da trebate pvc prozore, vrata, klizne pvc stijene, rolete ili grilje, neke veče razlike između proizvoda nema. Svi sistemi rade se na principu od nekoliko komora s različitim punjenjem, a stakla se stavljaju po vašoj narudžbi

Postoje mnogi proizvođači PVC stolarije dostupni u Hrvatskoj, među kojima su neki od najpoznatijih:

 • Salamander
 • Oknoplast
 • Drutex
 • Rehau
 • KBE
 • Trocal
 • Deceuninck
 • Schüco
 • Veka
 • Rehau

Ovo je samo nekoliko primjera, postoji mnogo drugih proizvođača PVC stolarije u Hrvatskoj. Preporučujem da se posavjetujete s lokalnim trgovcima ili proizvođačima za više informacija o dostupnosti i cijenama.

Neki od proizvođača PVC stolariije ističu u usporedbi s drvenom stolarijom neke od prednosti PVC stolarije

 1. Cijena: PVC stolarija je uglavnom jeftinija od drvene stolarije, što je jedna od glavnih prednosti.
 2. Trajnost: PVC stolarija je otpornija na vremenske utjecaje i ne zahtijeva skoro nikakvo održavanje, dok drvena stolarija zahtijeva redovito uljepšavanje i zaštitu od vlage.
 3. Težina: PVC stolarija je lakša od drvene stolarije, što je korisno kod instalacije.
 4. Termička izolacija: PVC stolarija ima bolju termičku izolaciju od drvene stolarije, što pomaže u smanjenju potrošnje energije.
 5. Sigurnost: PVC stolarija je otpornija na vatru nego drvena stolarija.PVC stolarija

PVC stolarija posljednja dva desetljeća otkako se pojavila na tržištu, ugrađuje se u sve više prostora radi svojih termodinamičkih svojstava…
građevinski materijal

Građevinski materijal

Bez raznog građevinskog materijala bilo bi gotovo nemoguće započeti ni finalizirati gradnju nekog objekta. Građevinski materijal ne služi samo za…

Krovišta

Kvalitetno izvedena krovna konstrukcija i pedantno obavljeni krovopokrivački radovi osiguravaju krov nad glavom. Nebrojene su kombinacije izrade krova i krovnih…

Gradnja kuće

Kod gradnje kuće postavljaju se mnoga pitanja, a i Vi ste na ovim stranicama jer imate sigurno neka pitanja. Ono…