Rasvjeta

Kućna rasvjeta je skup svjetiljki i svjetiljki koje se koriste u domaćinstvima za osnaživanje svjetlosti u različitim prostorijama i prostorima. Postoji različit izbor rasvjete za kuću koji se može koristiti, uključujući žarulje, LED svjetiljke, halogene svjetiljke, CFL svjetiljke i druge. Može se koristiti za različite svrhe, uključujući dekorativnu rasvjetu, funkcionalnu rasvjetu i rasvjetu za rad.

Ovisno o prostoru koji želite osvjetliti birajte i rasvjetu.

Kada birate viseću rasvjetu za iznad kuhinjskog otoka, provjerite je li usmjerena prema dolje prema površini kako bi funkcionirala kao radno svjetlo. Također, pogledajte proporcije otoka u odnosu na rasvjetu.

Kada je riječ o rasvjeti oko ogledala u kupaonici, težite toplom halo efektu, a ne nečem kliničkom. Skloni smo upotrijebiti zidna svjetla, zasjenjena ili zasjenjena, i donje svjetlo za umivaonik i prednji dio lica opremljeno štitnikom koji ne blješti. Niska rasvjeta je također korisna. Izbjegavajte svjetla usmjerena ravno na glavu jer pokazuju boju kose, korijenje i ćelavost.

Najvažnija stvar kod rasvjete općenito je da pojačava arhitektonsku ideju prostora, ali također treba stvoriti pravu atmosferu. U otvorenom dnevnom boravku ključno je napraviti područja unutar cjelokupnog prostora i imati različite mogućnosti kada jedete, gledate film ili kuhate.

Dimeri za rasvjetu mogu trenutno promijeniti atmosferu u prostoriji—i pomoći vam da uštedite na računu za struju. Instalirajte prekidače za prigušivanje u onoliko soba i s onoliko rasvjetnih tijela koliko želite, kako biste dobili veću kontrolu nad rasvjetom. Koristite prigušivače za promjenu raspoloženja i uravnotežite umjetno s prirodnim svjetlom.