Iznajmljivanje stanova

Iznajmljivanje stanova u Hrvatskoj, obično zahtijeva sklapanje ugovora između vlasnika stana i najmoprimca. Ugovor bi trebao sadržavati informacije o vremenu trajanja najma, cijeni, pravilima održavanja stana i odgovornostima obaju strana. Najmoprimac plaća mjesečnu najamninu i često je potrebno plaćanje depozita koji se koristi za popravke ili štetu učinjenu u stanu tijekom najma. Vlasnik stana je odgovoran za održavanje stana i osiguravanje da je u dobrom stanju za najmoprimca. Bez obzira jeste li stanodavac ili najmoprimac budite upoznati u zakon o najmu stanova koji donosi određena pravila i procedure za iznajmljivanje stanova.

Stanovi za najam mogu se pronaći posredstvom agencije za nekretnine, pomoću oglasnika ili usmene preporuke, a nerjetko je situacija da onaj tko izlazi iz stana ima već zainteresiranog rođaka, prijatelja i poznanika koji bi želio stan na toj lokaciji.

Najbolje je raspitati se na lokaciji na kojoj bi željeli stan ima li neki stan za najam, nerjetko se desi da za pojedine gradske četvrti i lokacije trebate pričekati dulje vrijeme kako bi pronašli stan za najam.

Crozilla nekretnine je portal namjenjen za kupoprodaju i najam nekretnina. Korisnici mogu jednostavno pretraživati ponudu nekretnina na željenom području